top of page
  • Obrázek autoraMiroslav Frühauf

5 tipů pro lepší svatební den

Aktualizováno: 10. 10. 2019

Svatební sezóna pomalu ale jistě startuje. Přece jen už nějakou dobu se v tomto prostředí pohybuji, tak jsem pro Vás sestavil 5 základních tipů, jak může být Váš svatební den o něco lepší. Není to žádné dogma, berte to prosím jako přátelské rady, které Vám mohou pomoci při organizaci.


1. Minimalizujte přejezdy

Řeknete si celý den od brzkých ranních hodin, času je dost. Musím říct, že není :-) A není nic otravnějšího, než trávit Váš velký den v autě. Tato situace může nastat velmi snadno, brzy ráno vyrazíte ke kadeřnici, pak zpět domů, rychle se obléci, následuje přejezd do kostela nebo na úřad. Potom přejezd na oběd, z oběda další přejezd na odpolední focení a zpět. Ono se to nezdá, ale dostáváte se úplně zbytečně pod tlak a čas běží. Proto je dobré se nad tím zamyslet už při plánování a přejezdy minimalizovat, ideálně úplně odbourat.

2. Místo

S bodem číslo jedna velmi úzce souvisí výběr místa, kde se bude odehrávat Váš svatební den. Pokud vyberete místo, kde se může odehrát úplně vše (snídaně, oblékání, obřad, odpolední focení), máte vyhráno. Pokud to jde alespoň z větší části, každá minuta navíc se počítá. Čas navíc pak můžete věnovat rodině, přátelům a ušetříte si i dost nervů. Zároveň myslete na to, že během svatební sezóny může být pěkné vedro, klimatizace v sále se fakt hodí.

3. Nenechte si do toho kecat

Možná to zní hnusně, ale pravda je taková, že téměř každý člen rodiny, nedejbože pokud se ještě na svatbě finančně podílí, má ambici ohýbat věci k obrazu svému. Nenechte se :-) Je to Váš den, udělejte si ho podle sebe, jestli nebude obsahovat nějaký prvek, na kterém někdo z rodiny bazíruje, nedá se nic dělat. Nebojte se jít proti věcem, které se považují za běžné. Běžné je to, co Vy sami chce, nenechte se odradit.

4. Delegujte

Existuje dnes celkem běžně možnost objednat si člověka, který se Vám postará o organizace celého svatebního dne, je k dispozici hostům, odpovídá na otázky, organizuje hry atd. Pokud nikoho takového nemáte, což z mé praxe je velmi časté, předejte co nejvíce úkolů svědkům. Ono není nic horšího, než svědek, co vůbec nefunguje. Pro Vás to totiž znamená, že se Vás x krát budou ptát hosté - kdy co bude, kde je záchod, kde bude to a ono... Tohle by neměla být Vaše starost, Vy si máte den užívat, nic neorganizovat a o nic se nestarat.

5. Odpolední focení

Sem tam od Vás slyším, moji přátelé se po obědě fotili v parku, trvalo to 3 hodiny. Já si vždy říkám, jestli obětovat tolik času na úkor všemu ostatnímu. Rozhodnutí nechávám vždy na Vás, z mého pohledu, pokud odpolední focení novomanželů zabere 90 minut i s cestou, je to tak akorát. Ono i co si budeme říkat, pánové se na tuto část 2 x netěší (já tomu docela rozumím, mám to stejně) a trápit je déle už prostě na výsledných fotkách půjde poznat.

Pokud Vám pomůžete tento článek udělat Vaši svatbu o něco lepší, budu jen rád. Pokud již máte Vaši svatbu za sebou, podělte se s námi v diskuzi pod článkem nebo na Facebooku, jaké jsou Vaše zkušenosti?

279 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page